Fredrik Vesterberg

Bättrad den 2024-03-11 min bakgrund. 2021-03-09 bild på tal om mig vid 50-årsdagen; 21-02-23 vision; hälsa genom ansvar. 2020-06-15 privat tro. 2018-06-26 grundade och valdes till präst, biskop och högste ledare vid den officiella registreringen av trossamfundet Amoristerna, kyrkan för amorism år 2012. Denna artikel publicerades första gången den 2018-06-26 kl. 15:00 på www.amorism.cc.

jpg.Fredrik Vesterberg
Välkommen att vara med 
på våra bilder.
 Bilden visar mig Fredrik.
Självbiografi. Även om vägen till kyrkan och amorism®. Jag Fredrik Vesterberg är född år 1971. Blev gymnasieingenjör på 4-årig maskinteknisk linje på Nacka Gymnasium. Därefter kompletterade jag med ett år på komvux på Åsö gymnasium för att även bli gymnasieingenjör på 4-årig kemiteknik. Började år 1995 studera till högskoleingenjör i kemi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). (Är 95% färdig med den examen, grupp Ki95.) Har gjort mitt examensarbete på KTH på 1990-talet hos den världsberömde professorn Mattias Uhlén. Jag hjälpte med kartläggning av DNA och släktskapet mellan tre arter av Neisseria-bakterier.  Tack för den tiden och till alla trevliga kolleger! (På samma avdelning arbetade Sophia Hober. Nu är hon professor. År 2020 blev hon känd för arbetet med sitt test för immunitet mot Coronavirus.) Biologi och naturvetenskaper har alltid varit några av mina favoritintressen. Under studierna har mitt intresse för kultur, psykologi, politik och religion ökat. Har hittills (till år 2022 alltid varit folkbokförd i Stockholmsområdet. Har nuförtiden förmånen att arbeta med sådant som jag tror är viktigast. 

jpg.Bishop Fredrik Vesterberg
Tack till alla! Här är jag hemma
med mina föräldrar som
stöder amorism.
Vi arbetar helt ideellt.
Utan dessa bidrag hade
Amoristerna, kyrkan för amorism
inte funnits. Stöd arbetet.
På bilden håller min föräldrar i
texten till ett födelsedags-tal om mig
år 2021. Klicka på bilden
så kan ni läsa.
Även om amorism (läran) är kravlös så präglas mina arbeten främst av amorism, d.v.s. av dygderna, främst total välvilja och läran om detta. Jag är helhjärtad amorist. Jag har alltså total välvilja till alla människor och alla varelser, älskar alltså alla. Men det betyder inte att jag gillar alla eller att jag alltid är vän med alla. Amorism (läran) förklarar sådant. Jag har den amoristiska visionen. Amorism är min religion. Total välvilja gör att jag inte avundas och inte är elak. Gillar att fotografera, filma, redigera texter och böcker. Kan även skriva poesi. Sedan ca år 2000 arbetar jag främst (och ideellt) med: filosofi, hantverk, vetenskap, religion, uppfinningar, psykologi, datorer. Jag tror att mänskligheten behöver mera än enbart naturvetenskap. Jag gillar yttrandefrihet; undantag: jag och amorism gillar inte förtal och lögner.

Jag är singel. Jag önskar kvinna som livskamrat, närhet etc.. Är heterosexuell och har alltid varit det. Är fri från smittsamma sjukdomar. Det skulle vara trevligt att ha egna barn och familj. Du får bo gratis hos mig.

jpg.Fredrik Vesterberg
Välkommen att vara med på våra bilder.
Grundade år 2012 samfundet Amoristerna, kyrkan för amorism. Sedan dess är denna kyrka ett av Sveriges (då 94 st?) registrerade trossamfund. Vid grundandet blev jag vald till högste ledare och präst i samfundet. Senare vald till biskop. Jag har skrivit och publicerat boken Amorism, välvilja kärlek lycka. Min livsfilosofi och religion är sedan dess främst amorism eftersom jag tror att amorism är den bästa filosofin. (Men är fortfarande även kristen.) 
Boken förklarar sådant. Amorism bygger mycket på traditionella idéer. Jag har skapat ca 90 % av de nya idéerna i amorism.

jpg.Fredrik Vesterberg
Jag i kostym och
med min bok.
Jag vågar vara annorlunda. Har god hälsa eftersom jag sköter min diabetes typ 1 väl alltsedan barndomen. Att sköta diabetes typ 1 väl innebär att man måste vara ordentlig, ansvarig och uppmärksam flera gånger per dygn. Jag är och har alltid varit helt mentalt frisk. Du kan nå mig genom att kommentera denna artikel; se nedanför denna artikel om hur du kommenterar. Jag använder inte Facebook m.m..

Amorism är inte politik. Min privata tro har alltid varit att kärlek är viktigare än politik. Alltsedan amorism grundades år 2012 menar jag att amorism är viktigare än politik. Amorism helgar artig yttrandefrihet, inte förtal. Amorister får rösta på vad de själva vill. Min privata åsikt är även att jag är nationalist och etnopluralist; alltså att varje folk bör ha prioriterad rätt att leva i sitt eget land. Jag anser att alla partier som vill bör få samarbeta för att främja Sverige och svenska folket. Har stor erfarenhet eftersom jag har vuxit upp med många syskon. Vi har samma föräldrar. Föräldrarna har varit gifta och sammanboende sedan 1960-talet. Flera av mina vänner är akademiker, lärare, ingenjörer, läkare, psykologer, psykiatriker, präster. 

Jag är mentalt frisk. Har aldrig
jpg.Fredrik Vesterberg romersk rustning
Jag med svärd
och romersk hjälm.
 tagit psykofarmaka. Har inte och har aldrig haft någon NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning. Har aldrig gått i terapi etc.. Har aldrig skadat någon människa.
Men jag har varit i psykiatri i någon vecka [manipulerad (hotad mot min vilja)] för många år sedan. Det var ett felaktigt ingrepp från samhället, nämligen ett övergrepp som jag skulle kunna kräva skadestånd för. Det berodde på lögnaktigt läkarintyg och manipulation p.g.a. en liten konflikt om att jag ville att en vän skulle övernatta hos mina föräldrar en natt; och att jag ville bo oftare hos mina föräldrar eftersom jag har typ 1 diabetes. Alltsedan den korta och onödiga vistelsen i psykiatri vann jag och får bo hos föräldrarna när jag vill. Under psykiatrin och mötena där med personal och patienter befästes min idé att mänskligheten, skolor, filosofi, psykologi och psykiatri behöver bättre förståelse för några viktiga begrepp; och att nytt samfund, ny kyrka behövdes för att förvalta dessa begrepp. Jag vill inte demonisera personalen som var ganska trevlig. De hade omotiverad rutin om "medicinering" som jag vägrade. Har aldrig tagit psykofarmaka. Jag är skeptisk till dålig lagstiftning inom psykiatri som missbrukas. (Inte haft tid att engagera mig i det ämnet.) Jag tror att mänskligheten behöver amoristisk utbildning.

Min bakgrund

Denna artikel intygas även av min far Olof Vesterberg professor, med. dr., dr. hc. Min familj och mina förfäder är kristna. Det som jag kallar kärlek och rättfärdighet bygger på mina (mer eller mindre unika) definitioner av begreppen välvilja och kärlek. Jag menar att kärlek och helst rättfärdighet är viktigare än vilken bakgrund man har och vad man själv kan. Men kunskap och andra styrkor är åtminstone relativa dygder enligt mig och amorism. Mina förfäder är på min fars sida överklass, professorer. Min farfars mor var Sveriges första kvinnliga rektor. Min farmors sida är överklass industrigrundare och förvaltare. Min mor är sjuksköterska. Hon är från överklass. Hennes förfäder är adliga, uppfinnare, industrigrundare, samhällsledare och diplomater. Min mormor var operettprimadonna. Hennes syskon var akademiker. Hennes far och mor var framstående i samhället.

Referenser och Länkar 

Symbol för amorism®
och Amoristerna.
till några (av de hundratals) artiklarna på www.amorism.cc. I en av länkarna kan du läsa om boken Amorism och gärna även köpa den. Även artikel om hur du ger gåvor till Amoristerna. Lista över länkarna, klicka här: Dessa länkar förklarar mera om amorism.


Vänliga hälsningar till alla från Fredrik och Amoristerna!

Jag är filosofen, grundaren och ledaren (biskop) i Amoristerna, kyrkan för amorism®.

3 kommentarer:

 1. Tack Lars för artikeln av min far professor och läkare Olof Vesterberg som du hittade på Wiley Online Library (WOL). Via WOL kan artiklar av min farfar Ragnar Vesterberg och min farfars far Karl Albert Vesterberg hittas. Var och en av mina tre förfäder var vetenskapsmän och akademiker på professors-nivå och laboratoriechefer med många anställda (t.ex. doktorer, civilingenjörer, laboratorieassistenter, sekreterare etc.). De har bidragit till bättre förståelse för natur och människor. De har utarbetat egna metoder för mätning av kemiska ämnen för att hjälpa jordbruk, medicin och miljö m.m.. De har även analyserat prover från natur, arbetsplatser, växter samt sjuka friska människor och djur för att hjälpa dessa.

  Via WOL finns något femtiotal av Olof’s vetenskapliga publikationer som han framforskat och skrivit själv eller med andra. Ännu flera av de ca 200 vetenskapliga publikationer som skrivits av eller i samarbete med Olof kan finnas på www.pubmed. På WOL finns även några vetenskapliga publikationer av min farfar laborator Ragnar Vesterberg och min farfars far professor Karl Albert Vesterberg. Ragnar var laborator (vilket motsvarar professor nuförtiden). Även han forskade mycket och gjorde många viktiga analyser av (giftiga) metaller. Men det var mycket som han inte hann publicera eftersom pensionering, nämligen byråkrati, försvårade finansiering (och publicering) i Sverige. Forskning och författande kräver utrustning och anställda som vill ha lön.

  Vänliga hälsningar från Fredrik och Olof Vesterberg. Vi arbetar ideellt för amorism.

  SvaraRadera
 2. Hej Fredrik! Jag mötte dig vid Odenplan station natten mot söndagen
  ca 01.30 då jag kommenterade dina snygga röda lackbyxor samt även dina fina skor.
  Vi hade sedan ett kort men intressant samtal och jag blev nyfiken om detta fenomen Amoritsa.Kommer köpa din bok.Jag påbörjade min egen biografi för ca 5 år sedan/ Det hände i Vällingby genom tidskriften Skriva , men orkade inte fullfölja mitt skrivande under flera år pga Psykisk ohälsa.
  Det som nu är vårat största Samhällsproblem.
  Mvh Christina Frinneryd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi heter Amoristerna. Skriv ditt telefonnummer i ytterligare en kommentar så hörs vi. Jag kommer inte publicera din kommentar och inte ditt telefonnummer. Men kommer att höra av mig till dig så att vi kan mötas. Gud välsigne dig.

   Radera

Om du vill kommentera: Klicka på området för kommentar. Välj även "Kommentera som:" och välj om du vill kommentera som: "Google konto", "Namn/Webbadress" eller "Anonym". Annars kommer din kommentar inte fram.
Kommentarer bör vara på svenska och hålla sig till artikelns tema. (Comments in Swedish are prioritized.) Tips: Skriv din kommentar i ordbehandlare. Då blir kommentaren bättre och du kan spara den.