Massmedia felaktig

Bättrad den 2019-12-26 kl. 09:46 inledning, 19-12-24 Dagens Nyheter. Denna artikel publicerades första gången den 2019-12-24 kl. 15:15 på www.amorism.cc.

Jpg. Fredrik Vesterberg är inte
I nedre halvan av bilden avslöjas en osanning i pappers-
versionen av tidningen Dagens Nyheter. 
Ingen(?) är perfekt (i allt). Hel förlåtelse kan (ibland) vara lämpligt. Delvis förlåtelse kan vara nödvändigt för att umgänge ska fungera. Amorism och vi vet att (man kan veta att) massmedier (ibland) förmedlar osanningar. Ibland förmedlas halvsanningar. Ibland felaktigheter. Ibland misstag. Ibland lögner. Amorism menar: Den främsta källan till kunskap är tro och gissningar, alltså inte vetande. Lär om sådant av amorism och boken Amorism, (helst kommande utgåva)

God jul till alla och professor i filosofi Åsa Wikforss (Stockholms universitet). Jag kommer ihåg att du Åsa flertal gånger förkunnat i texter, radio och på föreläsningar, i Sveriges television och andra massmedier att "man kan lita på massmedier och skolor". En farlig förenkling är ditt uttalande som ungefär lyder "man får vetande av massmedier och skolor". Men amorism lär er en paradoxal sanning, nämligen att även osanningar kan innehålla någon sanning. Sanning alltså ett komplext begrepp. Amorism är en ny filosofi, ny lära (och ny religion) som jag skapat för att mänskligheten behöver bättre filosofi, bättre psykolog och bättre kultur. Jag betonar: mänskligheten behöver amorism (amoristisk terminologi) för att avslöja illusioner! Öppna artikeln och läs mera om julbordet m.m..


Exempel: Jag Fredrik Vesterberg var klädd som på bilden (där jag bär röd kostym) vid det gratis julbordet på restaurang Fåfängan i Stockholm. Det var den 2019-12-22. På min högra sida satt fotografen och reportern Lars i mera än 30 minuter. Han frågade om vi tillät fotografering. Jag var en av några enstaka som (vid mitt bord) tillät att bli fotograferad. Han fotograferade mig i olika vinklar. Först intervjuade han mig om julbordet. Han noterade, frågade även om stavningen av mina namn. Jag uttryckte då tacksamhet om och till restaurangen. Lars var trevlig. Jag sade ungefär att "sill, gravad lax, kallrökt lax, stekt tonfisk, rökt röding, skagenröra, kallskuret viltkött (vildsvin, rådjur, hjort, ren, älg), de rätta såserna, det varma köttet, grytorna, pajerna och efterrätterna var gott och fräscht tillagade". Betyg: "superbt". Gratis glögg, kaffe, te och julmust m.m. ingick. Personalen var vänlig och kompetent. Jag berättade om Amorism för Lars och personalen. Efteråt fick jag flera kilo delikat kött. Andra fick också. Det välkomnade jag med gott samvete eftersom jag arbetar äkta ideellt för Amoristerna, kyrkan för amorism. Hjärtligt tack till restaurang Fåfängan för gåvor! Det är mycket svårt att bli omnämnd i dominerande massmedia! Stöd mig och Amoristerna! F.ö., bra att (delvis) förlåtelse skedde mellan mig och en annan närvarade. Personerna Ove och Mikael syns nederst i bilden. De satt inte vid mitt bord. God amoristisk, alltså totalt välvillig, jul!

Symbol för amorism®
och Amoristerna.

Referenser och Länkar till några (av de hundratals) artiklarna på www.amorism.cc. I en av länkarna kan du läsa om boken och helst köpa den. Även artikel om hur du ger gåvor till Amorism.Vänliga, amoristiska* hälsningar till alla från Fredrik och Amoristerna!

Filosofen, grundaren och ledaren (biskop) för Amoristerna, kyrkan för amorism®.

*Amoristisk hälsning betyder att man önskar total lycka till alla. Även när man inte kan förverkliga denna önskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du vill kommentera: Klicka på området för kommentar. Välj även "Kommentera som:" och välj om du vill kommentera som: "Google konto", "Namn/Webbadress" eller "Anonym". Annars kommer din kommentar inte fram.
Kommentarer bör vara på svenska och hålla sig till artikelns tema. (Comments in Swedish are prioritized.) Tips: Skriv din kommentar i ordbehandlare. Då blir kommentaren bättre och du kan spara den.